AcidoMax

primjena kod gastritisa, boli u trbuhu i gastroezofagealnog refluksa

AcidoMax je medicinski proizvod indiciran za prevenciju gastričnog aciditeta (prekomjernog stvaranja želučane kiseline) i povezanih oboljenja: gastritisa, boli u trbuhu, gastroezofagealnog refluksa.

On stvara zaštitnu barijeru koja ograničava dodir želučane sluznice s kiselinom koja se fiziološki stvara u želucu, što u nekim slučajevima može izazvati iritaciju te prekomjerno stvaranje želučane kiseline dovodeći do boli i osjećaja žarenja u želucu. Magnezijev hidroksid zbog svoje alkalne prirode, neutralizira višak stvorene kiseline u želucu, dok biljni ekstrakti sa smirujućim djelovanjem na želučanu sluznicu ublažavaju žarenje.

SASTAV:

Magnezijev hidroksid, Propolfenol ® (ekstrakt propolisa), suhi ekstrakt smole Chios mastike, suhi ekstrakt gela iz lišća aloe, eterično ulje lista paprene metvice, karboksimetil celuloza, guma arabika, fruktoza, ksilitol, maltodekstrin, celuloza, magnezijev stearat biljnog porijekla.

NAČIN PRIMJENE:

Preporučena doza je 2-3 tablete dnevno koje se po potrebi uzimaju žvakanjem ili rastapanjem u ustima.

UPOZORENJA:

  • Ne primjenjivati u slučaju preosjetljivosti ili alergije na djelatnu tvar ili neki drugi sastojak ovog lijeka.
  • Ne primjenjivati u trudnoći.
  • Ne primjenjivati u djece mlađe od 12 godina.
  • Čuvati izvan dohvata djece.
  • Proizvod se ne smije upotrijebiti nakon isteka roka valjanosti.
  • Ne upotrebljavati ako je pakiranje oštećeno.
  • Prekomjerno uzimanje proizvoda može imati laksativni učinak.

ČUVANJE:

Čuvati na hladnom, suhom mjestu, podalje od izvora topline, na temperaturi nižoj od 30°C. Rok valjanosti odnosi se na pravilno čuvan proizvod u neotvorenom pakiranju.

NUSPOJAVE:

Ne očekuju se nuspojave kod pravilne primjene proizvoda.  Testiranje proizvoda do danas nije pokazalo učinak senzibilizacije niti druge nuspojave.

  • Antarctic Neptun Krill Oil - Moram priznati da je ovo prvi puta da sam uzeo neku omegu-3, osim lana, od koje nisam imao strašne probavne smetnje. Hrvoje L.
  • Natura gel je predivan! Štiti od komaraca i predivno miriše. Prošlo ljeto sam ga koristila i za opekline od sunca i pokazao se savršen. Ovo je jedan od onih proizvoda koji kada probate zaključite da se od njega više ne odvajate. Miranda G.
  • Betaglukan – Isprobao sam ih mnogo, nažalost morao sam, i naučio jednu važnu lekciju – nije važno što se priča o kvaliteti pojedinih betaglukana, već tko to priča. Ovo je proizvod s najboljim omjerom cijene i kvalitete i od kada sam ga pronašao kupujem samo njega. Opravdao je moje povjerenje u potpunosti. Marko P.