Ekstrakt kamilice

Kamilica (Matricaria recutita L.) bogata je bisabolanima, flavonoidima, kumarinima i fenolnim kiselinama. Dvije su ljekovite vrste ove biljke; rimska kamilica - Chamaemelum nobile (L.) All. (= Anthemis nobilis L.) i njemačka kamilica - Chamomilla recutita (L.) Rauschert (= Matricaria recutita L.). Njemačka kamilica češće se koristi, nije toksična te nema nus pojava.  

Ekstrakt - koriste se osušene cvjetne glavice. Nanosi se na ubode insekata, djeluje bakteriostatski te  protuupalno. Uz umirujući efekt, kamilica stimulira zacijeljivanje rana. Tradicionalni način pripreme ekstrakta osigurava optimalan učinak na ozljedu uzrokovanu ubodom komarca, te  lakše podnošenje simptoma. U Natura gel proizvodu ekstrakti kamilice i hamamelisa osiguravaju sinergiju djelovanja obje biljke.

Pročitajte više ...

  • Antarctic Neptun Krill Oil - Moram priznati da je ovo prvi puta da sam uzeo neku omegu-3, osim lana, od koje nisam imao strašne probavne smetnje. Hrvoje L.
  • Natura gel je predivan! Štiti od komaraca i predivno miriše. Prošlo ljeto sam ga koristila i za opekline od sunca i pokazao se savršen. Ovo je jedan od onih proizvoda koji kada probate zaključite da se od njega više ne odvajate. Miranda G.
  • Betaglukan – Isprobao sam ih mnogo, nažalost morao sam, i naučio jednu važnu lekciju – nije važno što se priča o kvaliteti pojedinih betaglukana, već tko to priča. Ovo je proizvod s najboljim omjerom cijene i kvalitete i od kada sam ga pronašao kupujem samo njega. Opravdao je moje povjerenje u potpunosti. Marko P.