Ekstrakt od hamamelisa

Hamamelis virginiana (hamamelis) iznimno je bogat taninima i flavonoidima.

Ekstrakt od hamamelisa  nanosi se na posjekotine, rane i ubode insekata. Njegovi tanini zaustavljaju krvarenje, ubrzavaju oporavak, smanjuju osjećaj boli i ublažuju oticanje.

Flavonoidi, tanini i eterično ulje glavne su aktivne tvari koje imaju protuupalno, skupljajuće i analgetičko svojstvo. Za hamamelitanin, jedan od sastojaka hamamelisa, vjeruje se kako štiti od UV zračenja, stoga se hamamelis koristi i u nekim losionima za njegu kože poslije sunčanja.

Tradicionalno se oblozi od hamamelisa koriste za  ublažavanje opekline, rana od ležanja (dekubitus), istegnuća, proširenih vena, hemoroida ili čireva. Uobičajeno je cvjetove prelijevati kipućom vodom, ostaviti po strani desetak minuta, te procijediti. U Natura gel proizvodu hamamelis je pripravljen kao ekstrakt čije će protuupalno djelovanje ublažiti iritaciju nastalu ubodom insekta.

Pročitajte više...

  • Antarctic Neptun Krill Oil - Moram priznati da je ovo prvi puta da sam uzeo neku omegu-3, osim lana, od koje nisam imao strašne probavne smetnje. Hrvoje L.
  • Natura gel je predivan! Štiti od komaraca i predivno miriše. Prošlo ljeto sam ga koristila i za opekline od sunca i pokazao se savršen. Ovo je jedan od onih proizvoda koji kada probate zaključite da se od njega više ne odvajate. Miranda G.
  • Betaglukan – Isprobao sam ih mnogo, nažalost morao sam, i naučio jednu važnu lekciju – nije važno što se priča o kvaliteti pojedinih betaglukana, već tko to priča. Ovo je proizvod s najboljim omjerom cijene i kvalitete i od kada sam ga pronašao kupujem samo njega. Opravdao je moje povjerenje u potpunosti. Marko P.