Eterično ulje eukaliptusa

Eukaliptus - Mnogo je vrsta eukaliptusa. Dimenzije biljke su od malog ukrasnog grma do gigantskih stabala. Najčešće korištena vrsta eukaliptusa je „Australian fever tree“. Može narasti do 70m u visinu, listovi su do 25cm glatki i tamno zeleni. Siva vanjska kora otpada otkrivajući unutarnju koru krem boje. Eukaliptus sadrži tanine, hlapive tvari, flavanoide.

Eterično ulje eukaliptusa - primarno se koristi za topikalnu aplikaciju. Eterično se ulje može koristiti razrijeđeno ili direktno na upaljeno područje kože ili u blizinu zglobova. Univerzitet u Maryland-u predlaže korištenje ulja eukaliptusa na upaljenom području kože kao razrijeđeni pripravak.

Natura gel sadrži ulje eukaliptusa koje pomaže pri sanaciji upale nastale ubodom komarca. Eterično ulje eukaliptusa dodatno pokazuje vrlo dobra repelentna svojstva.

Pročitajte više ...

  • Antarctic Neptun Krill Oil - Moram priznati da je ovo prvi puta da sam uzeo neku omegu-3, osim lana, od koje nisam imao strašne probavne smetnje. Hrvoje L.
  • Natura gel je predivan! Štiti od komaraca i predivno miriše. Prošlo ljeto sam ga koristila i za opekline od sunca i pokazao se savršen. Ovo je jedan od onih proizvoda koji kada probate zaključite da se od njega više ne odvajate. Miranda G.
  • Betaglukan – Isprobao sam ih mnogo, nažalost morao sam, i naučio jednu važnu lekciju – nije važno što se priča o kvaliteti pojedinih betaglukana, već tko to priča. Ovo je proizvod s najboljim omjerom cijene i kvalitete i od kada sam ga pronašao kupujem samo njega. Opravdao je moje povjerenje u potpunosti. Marko P.