Eterično ulje lavande

Lavanda - izvedenica od latinske riječi lavare (prati). Postoji više od 30 podvrsta i hibrida. Lavanda je izvor eteričnih ulja koja su bogata kamforom, cineolom, linaloolom, te nizom drugih sastojaka.

Eterično ulje lavande - ima snažno antiseptičko djelovanje, dezinficira kožu, djeluje protuupalno, potiče regeneraciju tkiva, te djeluje umirujuće na nervni sustav.

U 18. Stoljeću, tijekom londonske epidemije kuge, lavanda je korištena kao zaštita od infekcije tako da je stavljana na nos i usta prilikom disanja. Tijekom oba rata u 20. Stoljeću lavandino ulje je bilo široko korišteno u svrhu previjanja rana te ublažavanja boli. Kao i većina eteričnih ulja, odbojna je insektima te pokazuje repelentno djelovanje.

  • Antarctic Neptun Krill Oil - Moram priznati da je ovo prvi puta da sam uzeo neku omegu-3, osim lana, od koje nisam imao strašne probavne smetnje. Hrvoje L.
  • Natura gel je predivan! Štiti od komaraca i predivno miriše. Prošlo ljeto sam ga koristila i za opekline od sunca i pokazao se savršen. Ovo je jedan od onih proizvoda koji kada probate zaključite da se od njega više ne odvajate. Miranda G.
  • Betaglukan – Isprobao sam ih mnogo, nažalost morao sam, i naučio jednu važnu lekciju – nije važno što se priča o kvaliteti pojedinih betaglukana, već tko to priča. Ovo je proizvod s najboljim omjerom cijene i kvalitete i od kada sam ga pronašao kupujem samo njega. Opravdao je moje povjerenje u potpunosti. Marko P.